*} Drenth Dance Centers - Leraren Leraren - Drenth Dance Centers

Harald Drenth

Op zevenjarige leeftijd leerde Harald de eerste danspasjes van zijn vader in de dansschool in Dedemsvaart. Vanaf zijn dertiende was hij actief binnen de wedstrijdsport van het stijldansen en danste hij in de hoogste klasse Latijns Amerikaanse dansen van Nederland. Op zijn twintigste stapte hij over van de amateurs naar de professionals om samen met zijn danspartner alle Nederlandse finales te dansen en Nederland meerdere malen te vertegenwoordigen op vele internationale wedstrijden waaronder de Europese- en Wereldkampioenschappen.

Naast de reguliere Latijns Amerikaanse dansen is Harald ook actief geweest binnen het Latin show Dance veld. In beide disciplines is hij vice Beneluxkampioen geweest.

In 2000 studeerde hij af aan de Hogeschool voor de kunsten in Amsterdam, richting ‘New Dance Developments’ met als specialisatie moderne dans. Als allround choreograaf en trainer is Harald momenteel verantwoordelijk voor de lessen Stijldansen, Streetdance, Stagedance, Salsa en Latin Solo en Moderne Dans. Naast dans, is hij ook groepsfitnesstrainer waardoor de lessen Bodycombat en Sh'Bam® ook onder zijn enthousiaste leiding gegeven worden. Verder is Harald natuurlijk ook instructeur Zumba®Fitness en Zumba®Toning.

Naast dans en fitness, studeerde Harald tevens nog neuropsychologie en fysiologie aan de universiteit waardoor zijn kennis over bewegen en bewegingspatronen nog verder ontwikkeld is.

Andrès Pérez López

Andrès verzorgt de lessen Klassiek Ballet, inclusief de les spitzen, en heeft zijn vakopleidingen gevolgd aan de volgende academies:

  • Victor Ullate Ballet School, Madrid, Spanje (Ballet)
  • Menéndez Pelayo University, Santander, Spanje (Ballet)
  • Royal Conservatory of Den Haag, NL (all round ballet)
  • Professional Conservatory of Dance, Madrid, Spanje (all round ballet)
  • Scholarship: London Studio Centre (all round ballet)

 

Als danser heeft Andrès gedanst in veel dans- en balletprodukties zoals de Notenkraker. Hij danste in het 'corps de ballet', maar later ook als solist. Hij heeft gedanst in Spanje, Portugal, Duitsland en in Nederland. In de laatste twee landen was hij te zien in de musical 'Cats' en in Nederland ook in de musical 'Tarzan'.

Danny Bettink

Zijn interesse in dansen werd ook bij Danny ontwikkeld tijdens het volgen van lessen stijldansen. Toch besloot Danny, in eerste instantie, om niet verder te gaan met het dansen. Bij de introductie van Zumba in Nederland kon hij het toch niet laten en ging de opleiding volgen.

Danny is verantwoordelijk voor het programma voor de kinderen vanaf 6 jaar.

Joey Schuit

Joey is gespecialliseerd in de stijl Hiphop waarin hij lesgeeft, maar beheerst ook tot een bepaald niveau andere stijlen zoals: House, Popping en Locking. Hij is een dansleraar en een trots lid van de dansgroep genaamd de Poparazzi Crew. Met Poparazzi heeft hij veel opdrachten en optredens gedaan op veel verschillende plekken, zelfs in het buitenland! Ook heeft hij met de crew opgetreden in bekende televisie programma's zoals:

RTL 4 Hollands Got talent - Finale Liveshow
RTL 4 All You Need is Love
RTL 4 - RTL Loun
Nederland 3 - Zapplive
Nederland 3 - De Dinoshow

"Sinds ik in aanraking met ben gekomen met dans is mijn hele leven veranderd, op een positieve manier. Het is voor mij op dit moment mijn passie, hobby, en werk in één geworden. Hierdoor is ook mijn passie voor het lesgeven en optreden gekomen, om mijn visie en ervaringen met dans met anderen te delen"

In zijn lessen zullen verschillende dingen worden behandelt. Hij zal je de basis-technieken en kennis van Hiphop leren op een leuke energieke wijze, en uiteindelijk omzetten tot een choreografie. Er gaat niks boven het gevoel wat je krijgt als je in een club staat of een feest of waar dan ook, en je hoort een nummer wat je zo lekker vind waardoor je jezelf even helemaal kan laten gaan in dans vind Joey. Daarom leert hij zowiezo de basis technieken, zodat je de dansstijl leert beheersen en in die situaties kan toepassen. Een andere situatie waarin je dit goed kan toepassen zijn dans battles. Aan battles mee doen is ook 1 van Joey's passies, en hij is ook zeker geen vreemde in de battle-scene in Nederland.


100 jaar Drenth Dance Centers

Aanmelden Nieuwsbrief

Video

Komende evenementen